Insändare

Partier vill höja arvodet för politiker

I Degerfors tycker de politiska partierna (S)(M)(C)(L) och (SD) uppenbarligen att politikerna är värda mer betalt. Dessa partier går nu gemensamt fram med ett nytt arvodesreglemente, som kommer att höja kostnaderna för den politiska organisationen i kommunen med minst 700 000 kr per år. Detta är enligt mig helt vedervärdigt, speciellt med tanke på hur den ekonomiska situationen varit i vår kommun.

Vi ska inte glömma att det var just(S)(M)(C)och (L) som lyckades försätta Degerfors kommun i denna ekonomiska katastrof genom sitt vanstyre under 2019 och 2020.  De gav sedan upp och lämnade över till vänsterpartiet att reda upp i den ekonomiska misären, men nu tycker de uppenbarligen att de är värda mer pengar. Detta är helt bisarrt i mina öron! Om jag var i deras kläder skulle jag skämmas över att gå fram med ett sådant förslag.

Inte nog med detta! De lyckades även göra sig av med väl fungerande chefer under sin tid vid makten. Mer än 60 års total erfarenhet ifrån just Degerfors kommun i form av tjänstepersoner gjorde de sig av med. Detta är något som fortfarande och i framtiden kommer kosta skattebetalarna pengar, tragiskt nog. Detta nyss nämnda tilltag kallade de för förnyelse”, men borde i själva verket kallas för misären eller katastrofen”.

Kim Bäckström(v)

Kommunalråd

Kopiera länk